Filemeldingen en de motor

Vaak ziet u ze langsschuiven, de motorrijders die handig tussen twee rijen auto’s door de file heen manoeuvreren. Vaak zijn er blikken van automobilisten die een beetje jaloers naar de motorrijders kijken. Wat dacht u zelf van het gaan rijden op een motor? Allereerst zult u uw motorrijbewijs moeten behalen.

Meer informatie over het Motor theorie examen in Nederland.

Zodra u naast autobestuurder ook een motor wilt rijden zult u zich ook moeten verdiepen in de verschillende verzekeringen. Nu is het zo dat auto- en motorverzekeringen goed met elkaar te vergelijken zijn. Als u voor de auto enkel een WA-autoverzekering hebt kunt u dit tevens voor de motor doen. Veel automobilisten denken dat er in hun autoverzekering de motorverzekering standaard inbegrepen zit. Dat is echter een verkeerde aanname, u zult voor uw motor een aparte motorverzekering moeten afsluiten, naast uw autoverzekering.

Er zijn diverse soorten motorverzekeringen: 

• WA motorverzekering;
• WA beperkt casco motorverzekering;
• all risk motorverzekering.

Welke motorverzekering u af moet sluiten hangt van een aantal factoren af. Een factor zou de waarde van de motor kunnen zijn. Meer informatie over motorverzekering afsluiten.

Comments are closed.

Schrijf u in op het File Nieuws!

Schrijf u in op het File Nieuws en ontvang regelmatig nieuws met de volgende onderwerpen: files, vervoer, parkeren en overig verkeernieuws.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM